???FLICKA - POJKE???

Det har börjas prata om det blir en FLICKA (9) eller POJKE (12) och självklart måste jag få det svart på vitt :)

   ¤ Mormor Vivi-Ann: FLICKA (börjat ångra sej och tror nu på en POJKE)
¤ Morfar Benny: FLICKA
¤ Farmor Anna-märta: FLICKA --- 28 FEB
¤ Farfar Esbjörn: ----- 22 FEB

¤ Frida (Tvillingsyrran): FLICKA --- 5 MARS
¤
Helène (syster): FLICKA
   ¤
Nettan (syster): FLICKA (börjat ångra sej och tror nu på en POJKE)
¤ Leif ("bror"): Ej gissat på något kön men han tror "kulan" tittar ut den 16-17 FEB
¤ Anja (sytersotter 5år) FLICKA
   ¤
William (systerson blir 3år då jag har BF) POJKE
   ¤
Linda (kusin): POJKE --- 18 FEB

¤ Frida ("Hällbo-ligan"): FLICKA  --- 4-5 FEB eller 12 FEB, fortsätter gissa å tror nu 19 FEB
   ¤ Lars ("Hällbo-ligan"): POJKE  ---  21 FEB

   ¤ Lina Dahlöf: POJKE
   ¤ Petra Lindeborg (skotercross): POJKE
   ¤ Lars Lindblom: POJKE
   ¤ Yoyo (klasskamrat från Åre): POJKE --- 25 FEB
   ¤ Elin Spinnars (arb. kamrat): POJKE --- 21 FEB
¤
 Mikaela (klasskamrat): FLICKA ---3 MARS eller 14 MARS
   ¤
Anonym: POJKE --- 7 MARS
¤
Carro (barndoms vän): FLICKA --- 9 MARS
¤
Therese H: FLICKA --- 25 FEB
   ¤ Ewe (underbar vän): POJKE --- 6 MARS

Lämna en kommentar om du vill vara med och gissa :)
Ni kan sedan lätt kolla om det uppdaterats nå genom att klicka på "...:FLICKA ? POJKE:..." här till höger



DET BLEV ALLTSÅ EN LITEM MAX WIDAR SOM TITTADE UT DEN 23 FEBRUARI


Publicerat i ...:FLICKA ? POJKE:..., 2009-01-27 / 19:30:06
7 kommentarer.

V.34

(2009-01-27)
Vecka 34+0

När min tvillingsyrra frida hade kommit såhär långt i graviditeten ville hennes lille son komma ut till denna värld. Jag är glad att denna dag nästan är över så jag slipper få ett barn som är född 6veckor för tidigt.
Jag har hela tiden sagt att jag kommer föda för tidigt, men nu när denna dag snart är över känns det som att jag kommer gå hela tiden ut eller t.o.m kanske över.
Några har redan börjat gissa på kön och födelse datum på våran lilla "Kula" men nu vill jag jätte gärna ha flera gissningar :) Bara gissa på, kanske ni har en magkännsla på vikt, längd, tid på dagen o.s.v?

Igår var jag ner på stan efter jobbet och skulle fixa med faderskapet på lilla "Kulan", på tisdag ska Daniel få skriva på papper på det.
Sen var jag till försäkringskassan å skulle fixa med föräldrapeningen. Det var ett äventyr, förkortat så härjade jag ru7nt över allt, först till nya stället, där var det låst, gamla stället, också låst. Efter några samtal fick jag reda på att dom fanns nu i samma lokal där skatteverket håller hus. Gubben där verkade veta mindre än mej (det vill säga inte mycket) om hur jag ska göra. Lyckades få ut nå papper tillslut som jag ska fylla i och skicka in. Blev problem för honom när jag inte hade nå personnr på lilla "Kulan" så inte vet jag hur rätt det här blev, sånt som visar sej. För jag har ju svårt att tro att jag ska ta tag i att fixa föräldrapenningen när "Kulan" är född, enligt mej ska ju allt vara klart då.
Bli spännande det här...

Åter till växandet i magen så är det grym fart där inne nu tycker jag, nu börjar sparkarna komma på vänster sida också. Lite trång för att hålla sej bara på högersidan nu kanskje :)
Ilningarna i bäckenet (foglossning) kommer lite oftare nu tycker jag, men det är bara stanna till för en stund så går det över. Man är lite lugnare nu när man vet vad det är förnågot.

Trångt att få i sej mat är det också, kan inte alls äta så mycket som jag brukar. Men det är som sagt dags att det ska bli lite trångt därinne tycker jag.

Näe men annars är det inge mer tror jag.



.
Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-27 / 19:22:33
0 kommentarer.

forts. V.33

(2009-01-22)
Vecka 33+2

Lovade ju att skriva om vad vi gjorde på föräldra utb. igår. det var träff nr2 och vi gick igenom olika typer av smärtlindring under förlossningen. Ska se om jag kommer ihåg alla
- Andningen: Provar några andningsmetoder under träffarna.
- Massage: Kan ges via händer eller diverse hjälpmedel som massage av dusch stråle eller massage redskap
- Akupunktur: Tunna nålar som man sticker i huden på vissa speciella punkter. Vanligast är mitt på huvudet där det finns en punkt som gör att man kan slappna av. Svanken och ljumskarna mot smärta.
- Kvaddlar: Sprutar in sterilt vatten alldeles under huden så det ser ut som typ myggbett, ska göra smärtan lindrigare. Svider nå grymt precis när det sprutas in och varar i 15-20sec.
- Lustgas: Gas som gör en lite vimsig :) mängden kan variera mellen ca 50-70% lustgas och resten syre beroende på hur mycket man behöver.
- Rygg bedövning: Bedövning som sprutas in i ryggen. Gör att man blir typ bedövad kring magen, man undviker att bedöva nedre regionen då man helst ska känna när man ska krysta fatta jag det som. Biverkningar kan uppstå av stark huvudvärk som kan vara i upp till 2veckor efter förlossningen. Värkarna kan även stanna upp när man tar detta som gör att dom måste ge dropp för att sätta fart på förlossningen igen.  
- bad: Man kan få ta ett varmt bad innan själva förlossning arbetet börjar. Dock inte i ett för tidigt stadium när du är öppen för lite då det kan orsaka infektioner.

Tror jag fick med allt :/
Jag har väl inte tänkt använda nå av de större grejerna. Ett bad kan väl vara skönt sen kommer väl lustgasen vara ens bästa vän kan jag tänka mej. Tror jag ska klara det ändå utan de mer "allvarliga" grejena. Sånt som visar sej :)
man kanske inte är lika kaxig sen :)

Sen fick se en ctg aparat. En maskin som mäter hjärtljudet på bäsen och man ser hur långt det är mellan värkarna/sammandragningarna. Jag ställde upp som försökskanin på den. Var lite spännande. satt väl kanske i 15min eller nå. Hjärtslagen låg länge å varierade mellan 130-140slag/min sen mot slutet blev det full fart därinne så då låg hjärtslagen på allt mellan 130-160 :) När det var som mest fart på "Kulan" slutade vi. Såg vi även på kurvan att jag hade haft sammandragning med 10min emellan. Inget jag märkte så tydligt. man är ju så van nuförtiden att magen drar ihop sej helatiden.

Under tiden jag satt med ctg apparaten gick hon igenom kejsarsnitt, sugklocka etc. Tyvärr så hörde inte jag så mycket av det för det lät så mycket av ctg "makapären". :(

Nästa gång ska vi få se en film med några förlossningar på. Ska bli intressant tycker jag :) Undra vad Daniel kommer tycka om det :p haha

Innan föräldra utb. var jag till våran BM Astrid också, denna gång hade hon med sej en BM studerande.
Allt såg bra ut, suveräna värden hade jag :D
Hjärljudet låg på ca 148slag/min när dom kollade. Sf måttet hade ökat mycket tycker jag. hade ökat 2cm sen sist så nu ligger det på hela 34cm :) Men jag följer min kurva bra, kanske hade börjat gå lite lite lite uppåt nu, men det var ytterst lite.

Sen var det dags för det där jätte sköna med att köra ner händerna i magen :/. OCH denna gången skulle det göras två gånger eftersom den studerande och Astrid skulle kolla. Dom konstaterade då att "Kulan" nu har börjat hitta vägen ut och fixerat sej lite. Är väl därför jag börjat känna av så mycket i de nedre delarna.

Frågade även över de ilningarna jag har i ljumsken på höger sida och ja det var foglossning, så nu ska jag börja trippa fram, haha alltså inte ta stora steg, inte sitta med korsade ben, tänka på hur jag kliver i och ur bilen så jag inte vrider höfterna så mycket osv.
Pratade även lite om att hela tjej skaran i fam. Granath får för tidigt. jag är väl lite orolig över att jag ska följa deras fotspår. Astrid sa att gick jag bara till den 10feb så är hon nöjd, haha men helst skulle jag gå till iallafall 20feb.
Berättade då att jag har ju hela tiden sattsat på den 28feb å det tyckte hon lät som ett hemskt bra mål :D

Hej å hå, detta blev ett hemskt långt inlägg. Kul att du orkade läsa ända hit :)
Men nu ska jag vara tyst åsså får det bli sängen.
Tänkte jag skulle vakna i tid imorgon så jag kan ringa å fixa med faderskapet på lilla "Kulan" eftersom jag och Daniel inte är gifta måste vi meddela vem som är fadern. Och eftersom det inte är några som helst frågetecken på vem fadern är så kan man göra det innan änns "Kulan" är född :)

Näe förlåt NU ska jag inte skriva mer
GOOOOOD NATT!
Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-22 / 23:19:43
5 kommentarer.

Utmanad!

Utmanad

Jag har nu blivigt utmanad av underbara FRIDA. Detta blir min första utmaning då jag har legat lite på latsidan de gånger Frida har utmanat mej tidigare :/



4 av
mina favorit program på tv (av dom som går just nu)
Svårt det eftersom jag tycker att det bara är värdelöst på tvn just nu :/
1. Körslaget....måste man ju bara titta på eftersom TEAM HANNA & BOLLNÄS är med :)
2. Bygglov
3. Made In Sweden
4. Unga mödrar


4 saker som jag gjorde igår

1. Jobbade 9.30-12.30
2. Var till BM Astrid 13.00-13.30
3. Föräldra utb.2 14.00-16.00
4. Besökte min syster Frida 17.00-23.00


4 saker som jag längtar till
1."Kulan"

2. Dagen jag kan hoppa på en skoter på crossbanan igen.

3. "Kulan"
4. Tills jag får vara ledig :p


4 favorit restauranger

1. Spicy cow
2. Highlander in

3. MAX

4. Kina restaurangen i Kungshallen i Sthlm

4 saker på min önskelista
1. Att "Kulan" kommer ut frisk och kry till denna värld
2. Att jag och Daniel ska bli friska
3. En ny mobil
4. Micki spjälsängs skydd :)

Publicerat i ...:UTMANAD:..., 2009-01-22 / 11:49:08
1 kommentarer.

V.33

(2009-01-20)
Vecka 33+0

Då har vi gått 33 hela veckor då.
Ilningarna i ljumske/bäcken fortsätter att jävlas med mej, blir inte bättre på den fronten iallafall.
Men nu har jag ju iallafall börjat vara sjukskriven 50% på Luva Motor & Fritid. Har jobbat fm måndag tisdag och kommer även göra det imorgon onsdag sen torsdag fredag kommer jag jobba em pass. Får vi se hur det går, inbillar mej iallafall att em passet kommer var kämpigare (hoppas jag har fel)

Rör sej mer i magen gör det iallafall nu, de senaste dagarna har det varit extra mycket rörelse inbillar jag mej.
Tycker att det borde börja bli trånkt där inne så det inte ska bli så stora sparkar och knuffar, men det verkar finnas gott om plats fortfarande :)
Men ändå när det är dags för nära och kära att känna på "Kulans" rörelse så blir det blick stilla därinne. Räcker med att jag börjar tänka "nästa gång det knuffas då ska jag säga till så dom får känna" då blir det helt lugnt i magen.
T.o.m så att Daniel börjar tro att det bara är jag som känner de stora knuffarna å sparkarna för att jag har kusen inne i mej. visst är det väl så att jag känner mer (vore väl konstigt annars), men ibland kan det bli sjukt stora sparkar så man tror h*n håller på å försöker ta vägen direkt ut genom magen, och man känner väl på utsidan då. Men men

Önskar att magen ska börja sjunka lite nu snart också. "Kulan" ligger mot höger revben hela tiden nu så dom börjar bli väldigt ömma. Vore väl annat om "Kulan" kunde byta sida ibland så revbenen får vila lite. Jag tror fasiken inte att jag känt nå knuffar eller sparkar mot vänster revben någon gång.
Enligt BM Astrid så växer dom uppåt fram till vecka 36 sen börjar magen sjunka, HERREGUD undra hur det ska gå. 3jäkla veckor dit ju.

Imorgon ska vi till BM Astrid igen, då ska jag fråga henne vad hon tror det kan vara när det ilar så i ljumsken. Då slipper jag spekulera nå mer i det. Vi får väl hoppas att det typ bara är några nerver som råkar i kläm ibland så det inte är något som är knas.

Andra träffen med föräldragruppen ska vi på imorgon också, tror vi skulle gå igenom de olika smärtlindrings metoderna då.
 


: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :

Annat onödigt fakta är väl att jag fr.o.m igår är brunett :)
Har varit det vid 2 tillfällen tidigare men det var ett tag sedan. Sist jag hade brunt hår gick jag nog i 3an på gymnasiet, så det måste vara en 4-5år sedan (satan var det så länge sen man gick i gymnasiet, ja tiden rinner iväg)


Oj vad glad, pigg och fräsch man ser ut att vara, haha
Men det bjuder jag på :p

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-20 / 21:21:57
2 kommentarer.

Bilbarnstol!

Efter en långtråkig söndag beslutade vi oss för att åka till Barnens hus i Söderhamn för att kolla om vi skulle beställa en bilbarnstol.
Vi kom på det att om dom inte hade den färg vi ville ha på Akta Graco Logico S så var vi ju tvungen att beställa och det kan ju kanske ta lite tid. Det är ju bara 7veckor kvar innan vi har BF, men man vet ju aldrig när lilla "Kulan" vill titta ut.

Jag hade för mej att den skulle kosta 1800-1900kr nånstans. Vi hittar bara två mörkblåa och en grå/turkos, den turkosa gillade jag men ville ändå se vad det fanns mer för färger. Ser då att den kostar 1695:- så den var ju lite billigare än jag hade för mej. Ser sen av min förvåning att det sitter en fin röd prislapp på den med summan 1198:-  :D
Måste då gå å fråga varför detta pris. vill ju inte ha nån gammal modell :p
Enda anledningen till att de tre som var kvar var prissänkt var för att dom hade en kampanj över julen och dom fortsatte ha det priset för att Graco skulle komma med nya färg kompinationer nu i januari. Inget annat skulle bli förändrat.

Så vi beslutade oss för att slå till, tror vi han vara inne på Barnens hus i en kvart sen hade vi köpt en bilbarnstol :)
Man ska ha tur ibland :) 

Såhär ser den ut:

Sen var vi ju tvungen att kolla lite mer, kunde ju inte bara åka hem efter 15min. Så vi kolla på lite smågrejer till "Kulan" som sängkläder, filtar, nappar, skötbords madrass etc. 
Fasiken det är dyrt med sänkläder till dom små liven tycker jag. Älskar ju att köpa sänkläder till oss själv, brukar få kolla ner i golvet när jag går förbi den avdelningen på IKEA just för att jag inte ska se nå fint. Daniel får hålla i mej hårt då :) haha

Iallafall har jag hitta några söta grejer från MICKI
Sänkläder:
         
Filtar:
    
Spjälsängs skydd:
    
Ja nu var det där typ hela deras sortiment, haha
Tror det är deras lekande färglada färger som gör att jag fastnar för deras grejer.

Jag har så svårt att välja vilka jag gillar mest av deras grejer. Vad gillar ni mest?

Så dyrt kanske det inte är, man behöver ju som sagt inte köpa allt :) Kollade lite priser på Barnens Hus nu och Spjälskyddet låg på 499:- tror jag sänkläderna runt 350:- Så man kan kanske kosta på sej nån utav grejerna.

Näe om jag ska ta och vara lite social med min älskade sambo nu :)

Publicerat i ...:SAKER TILL "KULAN":..., 2009-01-18 / 16:14:10
6 kommentarer.

forts. V.32

(2009-01-17)
Vecka 32+3

Ja äntligen lördag så man kan vila upp sej. Har inte varit en rolig vecka för min rygg och ljumske/bäcken.
Trodde att det skulle vara bra idag när jag bara skulle ta det lugnt.
Full fart har det varit i magen hela dagen. Det puttas, knuffas å sparkas hela tiden, mest upp mot höger revben och neråt bäckenet. Istortsett aldrig något på vänster sida, verkar inte gilla att ligga på den sidan :/

När jag trodde att jag klarat av denna dag bra vad gällande ilandet i ljumske/bäcken började det. Efter kl 14 satte det igång å blir bara värre å värre framåt kvällen. Nu sitter jag bara i soffen å det kan ila till nå grymt på vänster sida och lite ibland på höger. man rör sej i snigel fart å som om man.............. ja som om man har skitigt på sej helt enkelt :/ haha
Ibland kan det stråla till i de nedre regioner också så man kan tro att det ska titta ut en hand eller fot ibland, haha
Tror att lilla "Kulan" håller på å retas å pillar på några nerver ibland. :)

På onsdag ska vi till BM så då ska jag fråga vad det kan vara, om det kan vara foglossning. Är det de så är jag den första av Granath brudarna att få det :/ TYPISKT!

Näe nu ska det kollas vidare på Körslaget med Team Hanna


Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-17 / 20:56:04
1 kommentarer.

Vinn en filt?!

Såg denna länk på Fnyz blogg och blev självklart sugen på att vinna en av dessa super sköna filtar :)

Får väl se om jag har någon tur med mej :) Du kanske själv är sugen på att tävla och vinna någon av filtarna?
klicka bara på bilden så kommer du rätt :)

Publicerat i ...:ALLMÄNT:..., 2009-01-16 / 23:20:03
0 kommentarer.

V.32

(2009-01-16)
Vecka 32+3

Fr.o.m igår kommer jag börja vara hemma 50%
De första 2veckorna står arbetsgivaren för det sen får vi se om försäkringskassan tar över. Känns lite synd att jag måste gå hemma fast jag inte vet om det blir godkännt eller inte. Men så är det. Blir väl inte en jätte förlust eftersom det är bara 50% Jobbigt för dom som går hemma 100% och måste vänta på dommen från Försäkringskassan.

Vi i familjen Granath verkar ha en hög smärttröskel så hade det inte vara för Daniel hade jag säkert kämpat på som vanligt trotts att det gjorde ont.
Har väl lärt mej att känna efter lite mer sen min olycka med hälarna för nått år sedan men jag känner mej ändå dum när jag måste sjukanmäla mej. (?)
Jag tycker att det låter lite mesigt med 4timmar.
När ska jag ändra syn på det? att det är bättre för min kropp att bara jobba 4tim.
Eftersom jag har två problem som inte stöttar varandra utan snarare kämpar emot varandra istället. Hälarna som vill att jag ska sitta ner och vila så mycket som möjligt, bäckenet och ryggen som hellre vill att jag står för längre sittande ger sne belastning som gör att det blir värre. hur gör man då? 

Det var ju med ryggsmärtor det började med för min tvillingsyrra Frida, Hennes lille plutt William ville titta ut 6veckor för tidigt. Hon hann vara sjukskriven 1dag.
Våran "kula" får jätte gärna stanna nån vecka till i magen (fast ibland kan man ju önska att dom veckorna redan var gångna)

Igår var det mega fart på "Kulan" hela dagen. Sen måste h*n träffa på någon nerv ibland för då ilar det till som satan i ljumsken. Idag är det lugnare (än sålänge). 
Näe nu ska jag läga mej en sväng å förbereda för ett 4timmars pass på em. 



(2009-01-13)
Vecka 32+0

Ja idag kliver vi in i 32 hela veckor :)
Jag och Daniel var på våran första föräldrautb. idag med 4 andra par.
Vi gick igenom hur det kan vara när det sätter igång inför förlossningen. Med värkar, vattnet som går och slemproppen mm mm. Sen visade hon hur kroppen förändras under förlossningen och själva öppningsfasen, hur lång tid det kan ta osv. Det var ganska intressant tycker jag.
Mot slutet så fick vi testa en "energi andning" (jag kallar den så) och en avslapnings övning.
Tror nog Daniel tyckte det var ganska intressant, han fick nog lära sej mest idag tror jag, tror inte han hade så stor koll innan på te.x vad som händer under en förlossning, hur värkarna går till och hur länge en förlossning kan hålla på.

Övrigt i min graviditet så börjar kroppen säga till på skarpen. Har riktigt ont i bäckenet nu sen i lördags. I två dagar nu har det blivigt värre efter kl 15. Då kan det komma nån riktig ilning i bäckenet. Så jag börjar fundera på om det kanske inte är foglossning ändå?!
Jag som trodde jag skulle klara mej från det. Men jag har väl varit för hård med min kropp så det kanske jag får ta om det är fogarna som jävlas.
Men så är det iallafall. Ser ut som en tant när jag ska upp från sittande läge :/

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-13 / 19:21:37
5 kommentarer.

V.31

(2009-01-11)
Vecka 31+5

Ja nu har jag och Daniel kommit hem efter helgens bravader, Arctic Cat Cup i Östersund. Vi åkte direkt efter att jag slutade jobba i fredags.
Fy vad jobbigt det har varit, nu börjar jag undra om jag kan vara gravid :p (hehe)

Lördag klev vi upp halv 6 för att vi skulle hinna med frukost innan vi skulle iväg till banan för besiktning av skoter. Jag och syster Nettan tog då tag i att få upp teamets depå tält. Slet å drog i dom där tälten, efter en stund kände jag av lite i underdelen av magen. Sa då till Nettan att nu fick hon slita å dra för mej också (kors i taket jag har lärt mej säga till :) ) Sen "sprangs" det fram å tillbaka mellan depån, banan å toaletten hela dagen. Så kring lunch började det göra ondare å ondare att gå, gjorde så ont i högra sidan av bäckenet och ljumsken :/ Slutade med att jag fick masa mej till bussen för att vila rygg (svanken blir ganska påfrestad efter en hel dags stående också) och ljumske.
Efter mycket vilja och stymmel tog jag mej upp i bussen å där blev jag sittandes en stund. Satt som en sombi i framsätet å rörde inte en pinal.

Eftersom jag inte har en blekaste om hur foglossning känns så kan jag inte säga om det var det.
Men jag tror inte det var det, var nog bara lite väl mycke stående å gående den dagen?!


Älsklingen Daniel på Arctic Cat Cup

Idag Söndag klev vi upp halv 7 för att komma i tid till banan.
Värken satt fortfaraqnde i när jag rörde mej så jag beslutade mej för att ta det mycket lugnare idag. Gå saktare, lugnare och mycket mycket mindre, även sitta lite mer.
Sittande blev det dåligt av sen är det svårt att gå minde när man vill vara överallt samtidigt, haha.
men jag lyckades ta det lugnare, kände ju fortfarande av i ljumsken så det var inte så mycket annat än ta det lugnt helt enkelt.

Nu halvligger jag ner hemma i en fotölj å försöker bara slappna av. Ska bli spännande å se om jag kommer upp ur sängen imorgon. HAHA

Vilket gnäll det var ikväll :/



(2009-01-07)
Vecka 31+1

Ja idag på em var jag till min BM Astrid :)
Åkte själv idag då det blev en så knasig tid så daniel jobbade. men det gjorde inget, han har ju varit så duktig å följt med så många gånger tidigare.


Började med att ta massa prover igen, gjorde inte det sist så nu var det dags igen.
Fasade lite över vad hon skulle säga om mitt Hb för jag har verkligen varit dålig med järntabletterna sista tiden :/
Daniel har börjat påminna mej nu.
Men "cross in the roof" så var det värdet jätte bra, 144. När jag fick börja men järntabletterna hade jag ett värde på 127, jag åt då 1 tablett varje dag å provet efter ca 4 veckor visade då på 135 så då kan ni ju förstå varför det var bra värden i.o.m att jag kanske har tagit max 1 tablett i veckan på slutet :/
Men som sagt det gjorde ju inget :)


Gått upp i vikt hade jag ju gjort som vanligt också.
Lite blygsamt kan jag säga att jag har gått upp 12kg sedan jag skrev in mej i vecka 13.
Ja jag vet det är lite mycket :/ Men då har jag helt lagt ner träningen å slutat snusa :/
Men så är det, äter inte mer gotta än vanligt men går upp ändå.
Det där kan jag ta tag i sen. Ligger på lika viktökning som tvillingsyrran Frida gjorde å hon är slank å fin nu så då klarar nog jag det å....
Man ska njuta medans man kan

Lilla "Kulans" hjärta slog i 130 slag/min sen vakna h*n till så då ökade det till 140 slag/min. Ligger på lite olika hjärtslag den här kusen.
"Kulans" lilla hjärta har slagit allt mellan 130-155 slag/min så man ska inte få nån aning om kön genom att se på hjärtljuden inte. PLUPPIS :)


SF-måttet (måttet över magen) hade ökat med 3,5cm. Jag ligger alltså på 31,5cm nu.
Hon skrev 32cm i journalen då dom bara skriver hela siffror. Men jag följer min kurva exakt (alltså lite över den s.k normalkurvan.)

Sen skulle Astrid klämma lite också, det har hon inte gjort tidigare.
Satan vad hon tog i...
Jag fick ta ett djupt andetag å när jag blåste ut körde hon ner båda händerna typ i ljumsken å ryckte å kände. Hon fick då fram att "Kulan" låg med huvudet neråt men ännu ej fixerat, vilket var bra.
Fick då svar på varför jag får lite värk där ibland och det är för att eftersom "Kulan" inte har fixerat sej så håller h*n på å stuttar med huvudet i bäckenet, så blir det tydligen när dom inte har hittat rätt ännu, rätt hål lixom :) haha


Efter detta besök hos BM ska vi åka på koll varannan vecka så nästa besök är den 22 jan

Undra om jag sitter å får uppleva "Kulans" första hicka nu?! iallafall så är det första gången jag känner det.

Något annat var det inte denna gång tror jag.

Jo ni kan få en bild också :)

 

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-07 / 19:36:12
6 kommentarer.

ALPHA 960219 - 090105


Ja idag har sorgen varit stor hos Elin Granath kan jag säga.
Hunden som har funnits i hela mitt liv (känns det som), hunden som har fått mej att öppna ögonen och bli stört förälskad i rasen Rottweiler.

Bellomis r ALPHA
född den 19 Februari 1996 tillsammans med sin enda syster Axxa,
hon lämnade oss idag den 5 Januari 2009 kl 11.00.
Hon skulle alltså ha blivigt hela 13år nu i februari vilket är rätt gammalt för att vara rottweiler.

Visst jag hade nog långt inne förberett mej för att denna dagen skulle komma, just för hennes ålder och för att det har synas så väl på henne att hon blivigt gammal. En akut operation för några år sedan blev ett måste om hon skulle förtsätta finnas hos oss ett tag till, men då trodde jag det var redan skulle vara slut. Av stor glädje fick vi ha henne några år till men det är endå en sådan stor sorg innom mej, för dagen vi sköt upp kom nu idag istället.

Hon var en hund som var så trogen, hon gjorde allt man sa, t.o.m som jag sa fast hon inte var MIN hund.
Vi sa alltid att hade syster Helène (Ägaren) bett henne hoppa ut för ett stup så hade hon garanterat gjort det.
Men fast att hon var så över-snäll så kunde hon minsann säga till om det kom en okänd människa in på gården. Inte så att hon var farlig men hon visade att hon fanns på gården iallafall.
Hon har varit duktig på de tävlingar hon var aktiv i medans hon höll på med det.

Alpha var nog allas egna lilla älskling, man bara var tvungen att älska en sådan hund.
Hon har iallafall en egen liten plats i mitt hjärta. Hon kommer alltid finnas med mej och jag kommer nog ALLTID jämföra alla hundar med henne.

Det är med tusen tårar jag pussar dej hej då, men jag vet att du har det bättre där du är nu. Nu kan du leka så som du gjorde när du var ung. Din kropp är inte längre din last.

JAG KOMMER ALLTID ÄLSKA DEJ!

  

Publicerat i ...:ALLMÄNT:..., 2009-01-05 / 19:11:20
5 kommentarer.

V.30

(2009-01-02)
Vecka 30+3

Ja nu är det bara en 10veckor kvar :| hua det närmar sej fort nu.

Tid för första "föräldra kurs" har vi fått också. den 13jan äger det rum, ska bli kul tycker jag, men pappa Daniel försöker slingra sej ur det.
Tror han tycker det blir jobbigt å fråga chefen om ledigt. Fast det ska inte vara nå problem för han kan inte neka honom ledigt när han ska på det har jag hört. Fullt betalt ska han ha fast han är ledig för att gå på det också. 

Nu börjar det bli riktigt jobbigt med magen tycker jag å, men jag borde kanske inte börja klaga redan......... men jag tycker verkligen att det är jobbigt.
Kan man inte få vara smidig för bara en stund nån gång ibland. Inte änns skönt å mysa ner sej i soffan hemma. man ska gärna halv ligga för när magen drar ihop sej å blir stenhård så tar det lixom i mot revbenen.
Har sagt till daniel att kommer det växa mycket mer uppåt så kommer mina revben sprättas ut, känns så.
Världsliga problem jag harva?!!! haha :) 

Drömmer mycket gör jag nu också, men till skillnad från alla andra som är gravid (verkar det som) så drömmer inte jag nå om lilla "Kulan".
I natt te.x så drömde jag att jag var å träna skotercross på min underbara Cat. Men efter en dags träning kom jag på att jag var gravid å jag hade fått ett blåmärke på magen, vilket betyder att jag måste ha slagit i magen så då jag blev lite rädd. Så "kulan" var ju med i drömmen men kanske inte så som h*n borde ha varit med :/
Inte för att jag ser så allvarligt i att jag inte drömmer om "Kulan".
Kommer kanske nån dag det också :)

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2009-01-02 / 11:34:12
7 kommentarer.