BVC besök med läkare

Idag var det dags för ännu ett besök på BVC, denna gång var det även 6vrckors kontroll med läkar. Fick göra det denna vecka fst han bara är 5veckor för att vi ska iväg till fjällerna nästa vecka och sen är det för sent sa hon (han kommer väl inte hit så ofta kan jag tänka mej?!)

Så vad gjorde läkaren då? jo han kollade ögonen, pungen, ryggen, bäckenet, reflexen, tröck på magen, lyssnade på hjärta och lungor, kolla om ögonen fixerades. Ja jag tror det var allt. Han sa aldrig vad han riktigt gjorde men det var det jag la märket till iallafall.

Sen var det den vanliga kollen med längd, vikt och huvud omf.
Ja så lite nya siffror kanske skulle sitta fint :)


                    Vikt         Längd      Huvud 
Födsel       3214       51,0          33
3 dagar     2968      
1v 3d         3256                         34,5
2v 3d         3650       52,0          35,6
3v 4d         4230       55,0          36,4
5v 1d         4730       57,0          37,2

Så våran lilla kuse har ännu inte kommit upp i samma vikt och huvud omf. som hans pappa Daniel hade när han föddes, hehe tack gode gud för att Max inte hade dom måtten när han föddes, haha
 
Men vid nästa besök så räknar jag med att han har gått om. 
Som sagt så åker vi till fjälls nästa vecka så nästa besök är inte föränns den 16april, då är våran lill kille hela 7veckor och 3dagar gammal. Hua vad tiden springer iväg.

.

Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-31 / 22:57:27
2 kommentarer.

Fotografering

Idag åkte jag, Daniel och lille Max till min kusin Therese för lite fotografering.
Syster Frida gjorde en jättefin tavla i svart-vitt på hennes son William när han var liten, på tavlan var en bild på lilla foten, handen och en bild på ansiktet i närbild. Jag tyckt det var så sött så självklart vill jag också ha en sådan tavla.
Det blev 150bilder tagna så jag har bara gått igenom dom en snabbist.
Har inte gjort mer än ändrat som till svart-vitt men jag bjuder på några ändå så kan ni se. har jätte svårt och bestämma vilka typer av bilder jag vill ha.
Ska handen vara öppen eller stängt, ska jag har super närbild på ansiktet eller ska hela ansiktet vara med?! ja det är frågor jag ska fundera på. Vad tycker du??? Hjälp mej!

         

         

         


Då Therese skulle med ett tåg stressade vi ihop en bild på när Daniel balanserar Max på en arm.
Tyvärr så blev armen på Daniels t-shirt med så för att klippa bort det måste fötterna också klippas bort :/
Jag får väl fixa en egen liten foto stund här hemma för att få till den bilden. Men jag låter er titta på en av de bilderna ändå :)


.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-29 / 22:25:56
5 kommentarer.

Jag blir så j-vla förbannad...

ja nu ska jag ta och lätta mitt hjärta för jag blir så arg, ledsen, besviken. Jag får så ont i bröstet när jag tänker på det, får  sån panik ångest när jag tänker på min stackars syster.
Hur kan en människa vara så ond mot henne, det svider i mitt hjärta verkligen.

Hur kan man vrida och vända på precis allt så hans handlingar ger ångest i hennes kropp. Näe jag blir så j-vla förbannad. Aldrig blir hon av med denna människa heller. Hon måste i resten av sitt liv träffa på honom, den person som förstör hennes liv.
Jag hoppas iallafall att jag aldrig mer behöver träffa denna person, denna person som sårar min syster nå så grymt.

Näe herregud just nu är jag så arg så jag kan inte skriva nå mer än att jag är så förbannad, får inte ur mej nå annat.

ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Publicerat i ...:ALLMÄNT:..., 2009-03-29 / 22:18:16
0 kommentarer.

Sömn

TJOHO
Igår släckte jag lampan kl 22, Max fick sitt sista mål mat vid 21.30.
Av min förvåning vaknade jag vid halv 3 av att han ville ha mat :D tjoho.
Han sov alltså 5timmar innan han vaknade och ville ha mat :D
Satt uppe ett tag med honom då, kände mej så utvillad så han fick ligga en stund i min famn också efter att han ätit, så vid halv 4 var lampan släckt igen. Sen sov våran go korv ända till halv 8 imorse.
Hoppas det fortsätter såhär nu och att det börjar gå åt rätt håll med att äta på natten. Hoppas inte bara att det var en engångs grej...

Nu ligger han här bredvid mej i soffen å halv sover :)
Så det ska nog till och bli lite frukost för mej nu.

Det här kommer bli en bra dag känner jag :D haha

.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-27 / 09:21:39
3 kommentarer.

Objektiv

Som vanligt så var det ett tag sedan jag skrev igen :/ Var väl nästan 1vecka sen sist.
Lille Max har hunnit blivigt 1månad redan. I Måndags t.o.m, stora killen våran.
Tänk att dom växer så fort på bara 1månad, tycker han är jätte stor redan.

Imorgon ska vi ner på stan och fota oss för ljusnan också, ja jag vet de är lite sent men bättre sent än aldrig :)
Så våran plutt kommer nästan vara 6veckor när det kommer med i ljusnan :/ så kan det gå.

Igår var jag och Max ner på stan och hämtade hem mitt nya objektiv också, har länge velat ha ett till objektiv med större zoom då jag knäpper mycket kort när jag är på skotercross, då vill jag ha lång zoom så jag slipper hänga ute i banan för att få de kort jag vill ha. Så denna säsong har det tyvärr blivigt så lite knäppt för att jag tyckt det varit så tråkigt när jag inte får några bra bilder. Men nu när jag fick massa presentkort på expert i födelsedags present slog jag till, så nu kommer det säkert bli fart på fotograferingen igen :D


                                         TAMRON 18-200/3,5-6,3 A14

              
Jag                                          Sambon Daniel           "brorsan" Leif                Leif igen


.

Publicerat i ...:ALLMÄNT:..., 2009-03-26 / 10:14:35
0 kommentarer.

BVC besök, 3v 4d

Igår var det dags igen att träffa Inger på BVC. denna gång var även pappa Daniel med.
Jag frågade Daniel vad han trodde våran lille plutt skulle väga denna gång, jag gissade på att han skulle nå 4kg sträcket nu vilket skulle betyda att han skulle göra en ökning på ca400gr denna vecka också, det trodde Daniel också.

Klär av Max och lägger upp honom på vågen och den börjar ticka uppåt, och ja han vägde 4kg, men det fortsätter ticka uppåt..................4230gr väger våran "lilla" kille nu..... Jag var helt chockad över dessa siffror så jag var inte riktigt med på vad han hade för längd, haha. Men i våran lilla bok står det att han var 55cm lång, så det var en skaplig ökning det (+3cm)

Men det syns att våran Max har gått upp i vikt, det syns hemskt väl i ansiktet :) tihi.


Slänger väl upp alla siffror på Max ökning så ni har koll ;)



MAX 3veckor & 4dagar

VIKT
Födsel: 3214gr
Hemresa (2009-02-25): 2968gr
10dagar (2009-03-05): 3256gr
2v 3d (2009-03-12): 3650gr
(2009-03-20): 4230gr

LÄNGD
Födsel: 51cm
2v 3d (2009-03-12): 52cm
(2009-03-20): 55cm

HUVUDOMFÅNG
Födsel: 33cm
10dagar (2009-03-05): 34,5cm
2v 3d (2009-03-12): 35,6cm
(2009-03-20): 36,4cm



 
Måste ju visa bilder på de presenter MAX 
fick av mina arbetskollegor när dom var på
besök i måndags :) Är det bara inte för coolt :)
Ska börjas i tid tror jag.



.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-21 / 10:23:38
5 kommentarer.

Hungrig...

Fy så jag har varit dålig på att uppdatera nu :/ Måste vara 1vecka sedan sist.

Här hemma är det full fart, dagarna bara rinner iväg fast jag inte tycker att vi gör något speciellt.
Tycker mina dagar består av att mata, mata, mata just nu. Han ska äta hela tiden nu den senaste veckan tycker jag.
Även på nätterna tycker jag att han äter oftare, de första två veckorna åt han med ganska bra precis 4timmar imellan, nu har vårat lilla busfrö bestämmt att det absolut inte får gå mer än 3timmar imellan målen.

Han äter det sista målet innan lampan släcks kring 23-00 tiden. Sen vaknar han kring 2-3 för mer mat. Då kliver jag upp å sätter/lägger mej i soffan för att inte väcka pappa Daniel. Brukar han få mat från ena tutten, rapas, upp och byta blöja åsså sätter jag mej en stund till så får han mat från andra tutten. Då brukar han bli jätte nöjd och somna i famnen så det är bara att lägga ner honom i hans lilla sängkorg. Sen vaknar han efter 5 för ännu ett mål, samma rutin där med mat från vardera tutt, blöjbyte os.v. Sista gången vaknar han efter 8 för mera mat. Efter det målet brukar han vara ganska vaken. Då brukar jag passa på att slumra till i soffen med han i min famn, då är han som nöjdast :)

Men de sista dagarna här har rutinen brutits lite med hela grejen äta-rapa-byta blöja-äta-sova då jag har varit så trött när jag klivit upp då vid 2-3 tiden, för redan när han äter från första bröstet lyckas jag somna och sen vaknar vi båda vid 5tiden :/ Då blir allt fel, iallafall för mej haha. Rutinen för det har inte fallit på plats ännu så då brukar vi få vara uppe lite för länge innan han lyckas somna i sin korg. Så jag tror jag läre försöka hålla mej vaken i fortsättningen. Boven är väl att jag brukar hamna i liggande ställning när jag ammar honom då, inte bra för då somnar jag tydligen direkt.

Sen flyter väl dagarna på, han sover väl som längst nu såhär mitt på dagen, han vilar väl upp sej efter natten, haha :/ Men det är väl bra att han har en lång vilo period såhär mitt på dagen, kan man kanske få lite uträttat här hemma :/
...ehh, ja man intalar sej det iallafall, men änsålänge har det inte hänt mycket mer än att jag sitter i soffan här hemma å är sjukt trött. Men om nån dag kanske den rutinen med att plocka ihop å små städa lite såhär mitt på dagen kommer :/ Eller?!
Men så är det, man ska inte orka allt, vi får väl se om jag tar mej ork att plocka fram dammsugaren idag?!? Sånt som visar sej.

Näe nu ska jag nussa bäs, men först kan jag ju bjuda på en bild på lilla Max när han ligger här på golvet brevid mej i babygymet, i sina nya kläder som jag köpte igår :) 
                                                



                                                

.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-19 / 13:46:51
6 kommentarer.

BVC besök

Idag har vi varit till Inger på BVC, första besöket där. Det skulle vägas och mätas och grabben har gått upp bra tycker jag. På bara 1vecka har han gått upp nästan 400gr. :)
BVC besök nr 2 kommer ske nästa fredag den 20/3. Gjorde inte så mycket mer där idag. Vi gick över en sväng till våran barnmorska Astrid för att visa upp oss :) Blev det bokat en tid för återbesök också, den 4/5 ska jag tillbaka till henne.

Efter BVC så bäddades lille Max ner i vagnen åsså bar det iväg på en promenad till moster Frida på Lilla K`s trädgårdskök :) Där fick lille Max många fina komplimanger :D

Nu är det dags för lite siffror efter besöket idag :)

MAX 2veckor & 3dagar

Vikt vid födsel: 3214gr
Vikt hemresa (2009-02-25): 2968gr
Vikt 10dagar (2009-03-05): 3256gr
Vikt idag (2009-03-12): 3650gr

Längd födsel: 51cm
Längd idag (2009-03-12): 52cm

Huvudomfång födsel: 33cm
Huvud omf. 10dagar (2009-03-05): 34,5cm
Huvud omf. idag (2009-03-12): 35,6cm



Sen kan jag väl bjuda på lite bilder sen han provade baby sittern igår.

           



Här har vi också en bild från igår då Max provade "badstolen" för första gången



Sen en bild som jag tagit nu. Pappa Daniel har kommit hem från jobbet och slumrar till en stund med Max på sin axel :D



.

Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-12 / 16:23:27
5 kommentarer.

9 MARS

Idag skulle våran lilla Max egentligen kommit till denna värld då vi hade BF, istället har han idag blivigt 2veckor gammal :) stora killen ;)
Har varit super fint väder idag så jag och Max gick ut på en promenad vid 13tiden efter en morgon med många sura miner från vår lille ögonsten.

Men han somnade till så jag kunde duscha och göra mej klar för ännu en dag :)
Sen bara sov och sov han, jag flytta över honom till vagnen åsså bar det iväg ut på en promenad. Vi gick inte så länge, kanske var ute 1timmer eller nå.
När vi kom hem sov han fortfarande som en liten prins så jag skottade av en ruta bak på altanen så fick han ligga där ute.
Så idag är det första gången han låg och sov i vagnen utomhus, och det gick jätte bra. Han sov nog 1timme där ute också :)




Annars så fyller min älskade systerson WILLIAM hela 3 år idag :)
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
Mosters lilla go gris har börjat blivigt en stor kille nu



     

.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-09 / 18:09:46
3 kommentarer.

Första skotercross tävlingen...

...utanför magen,
Igår var vi iväg till Ö-vik på en liten tävling som sambon skulle köra.
Var kanske inte det närmaste stället såhär första gången, men det gick hemskt bra tycker jag.
Vi klev upp vid en halv 4, då fick Max lite mat sen bar det iväg. Skulle pumpa ut lite bröstmjölk kvällen innan som vi kunde ge honom i bilbarnstolen istället för att stanna påvägen upp. Men jag vet inte vad det blev för jag fick inte ut någonting (?) jo lite men inte alls som för då jag lätt pumpade ur 1flaska.
Det var bara att ge upp.
Men under resans gång lyckades jag faktiskt pumpa ur en flaska som han fick vid en 6 halv 7 tiden. Var inte alls lika mysigt som mammas bröst men han fick i sej lite iallafall. Blev dock ett litet stopp på vägen upp ändå för det ska ju bytas blöja också.
Men annars sov han hela bilresan på nästan 4timmar, duktiga killen.

Väl framme satt jag och max mycket i bussen i depån. Hade inte med mej vagnen för den fick inte plats åsså trodde jag inte att det skulle gå att köra nån vagn i depån, dels pg.a oväsnet och dels för jag trodde det skulle vara lite halv sörjigt. Men nu i efterhand hade det gått jätte bra, vi stod alldeles längs ut så där var det inge oväsen plus att man stod en bra bit från banan som publik.
En sväng mitt på dagen när solen tittade fram blev han inlindad i en stor fleece filt så bar det iväg till publik platsen :D
Och han bara låg där i min famn och mös, och inte skulle jag ha klagat om jag fick ligga sådär i någons famn heller :)

Ja så nu vet vi att det än sålänge inte är några problem att åka på skotercross :) Vet inte vart nästa tävling är för sambon, men nu kan man ju överväga att följa med iallafall :)

.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-08 / 10:46:04
1 kommentarer.

Hembesök av BVC

Idag var Inger från BVC här på besök, det skulle vägas och pratas lite allmänt om hur allt gick.
Vi fick MASSOR av info.blad. Allt från amning, vaccinationer till hur man ska frakta sitt barn säkert i trafiken.
Ja jag vet igentligen inte vad jag ska skriva mer om besöket. Eller lite siffror kan ni ju få :D

MAX 1vecka & 3dagar

Vikt vid födsel: 3214gr
Vikt hemresa (2009-02-25): 2968gr
Vikt idag (2009-03-05): 3256gr

Huvudomfång födsel: 33cm
Huvudomfång idag (2009-03-05): 34,5cm

Ja som ni ser så har lille Max gått upp och väger nu t.o.m några gram mer än vad han gjorde när han föddes :D Så han äter som han ska med andra ord :)



Kan väl bjuda på en liten mysig badbild från första badet här hemma också. Det badet tog vi i Lördags (2009-02-28)
Han njöt väl inte så mycket då, eller han gnällde lite bara. Men idag när vi badade honom njötan för fulla muggar. Idag bara låg han där utan att säga något, flaxade lite med armar och ben. Tog även ett litet smakprov på vattnet. haha

2009-02-28

.
Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-05 / 20:25:48
2 kommentarer.

Lugnet före stormen?

...Den frågan ställer man sej då jag kan tycka att vi har en nå så grymt snäll son,
hemskt sällan han gnäller, hans liv består av att sova, bajsa äta. Inga sura miner här inte.

I flera nätter nu har han bara vaknat till två gånger då han vill ha mat, ibland har även jag fått börja peta på honom då mina tuttar vill att han ska äta lite oftare. Han vaknar någon gång vid 2 tiden för lite mat och blöjbyte sen sover han och vaknar till vid en 5-6 tiden då är det samma visa igen med mat och byte av blöjan. Sen somnar han snällt igen och sover till kl är drygt 9. Ska det vara så enkelt?

Men det är väl så att det är lugnet före stormen, vi får nog igen det här snart tror jag...



Igår ramlade iallafall Max navelsträng bort, 7dagar satt den kvar. Av pappas lycka ramlade den bort, den var inte så trevlig tyckte han och det håller jag väl med om, skönt att den är borta nu :)

På torsdag kommer det en dam från BVC på hembesök också, då ska det väl vägas och mätas kan jag tänka mej. Ska bli kul och se om han har gått upp nå sen i onsdags då vi vägde honom sist. Då vägde han strax under 3000gr, 2963 har jag ett svagt minne om men jag är inte säker. Ska dubbelkolla det med damen som kommer på torsdag.

Näe nu ska jag och lille Max ta och besöka moster Nettan, hon flyttade för dryga månaden sedan och jag har inte varit dit än :/ Så det är väl dags nu va?!

Publicerat i ...:MAX:..., 2009-03-03 / 15:30:08
4 kommentarer.