V.25

(2008-11-27)
Vecka 25+2

Jag är hemskt ledsen men det "blidde" ingen bild idag, imorrn kanske ;)

Har varit på ett litet kalas då min morfar ("Possa") fyllde 80år idag...
Blev lite tårta och julmust idag sen på lördag har de närmaste bjudit med honom på en liten häst och vagn tur med lite god julmat och tårta, ska bli riktigt mysigt hoppas jag.

Näe gud nu måste jag springa ut i bilen, köpte julstjärnor på Mobakes idag, men dom glömde jag helt bort så dom står kvar ute i bilen :/ Sen blir det nog att krypa ner till sängs, helt färdig i kroppen idag.



(2008-11-26)
Vecka 25+1

Sitter nu och väntar på att min älskade sambo ska komma hem från jobbet så varför inte skriva en rad eller två här då :), var ju ett tag sedan.

Börjar känna av lite graviditets krampor nu (men det ska väl börja för mej någon gång å)
Sendragen om nätterna kommer ofta nu om jag inte passar mej, gäller att vara med när det börjas på, så jag tycker att jag klarar mej ur dom ganska bra :)
Mina jäkla hälar börjar känna av de extra kilorna jag har laggt på mej också, inte alls kul de sista dagarna, fötterna är helt slut efter en dag på jobbet. Börjar det redan bli problem med dom så vette fasiken hur det kommer bli lite senare i graviditeten, är ju inte precis så att jag blir lättare.
(lite snabbt för er som inte vet så krossade jag mina hälar för lite över två år sedan när jag körde skotercross, blev en lång rehabilitering med bl.a 12veckor i rullstol. Har aldrig blivigt riktigt bra efter det i fötterna)

Första tabben med magen gjorde jag häromdagen också.

Ställer mej nästan alltid på vågen innan jag kliver in i duschen på morgen, den står lite knasigt till då den står alldeles under badlaks värmaren. Ställde mej på vågen åsså brände det till som satan på magen.
Jajjemensan magen stack ut så pass att jag körde in magen i värmaren vilket resulterade i ett litet brännmärke.
HAHA ja vad ska man säga, klumpigt.
Men nu har jag lärt mej en läxa så nu drar jag ut vågen från värmaren så det inte ska hända igen.

Så nu kom min älskling hem så nu blir det GOD NATT 
(ska försöka ta en ny bild på magen imorgon :) )

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-11-27 / 00:08:16
2 kommentarer.

Förarbevis snöskoter

(2008-11-23)

Till mångas förvåning har jag ej förarbevis för snöskoter trotts mitt brinnande intresse för snöskotercross, men tack gode gud behöver man ju inte ha förarbevis för att köra på bana och tävla.
Men förra helgen fick jag reda på att min systerson (som precis fyllde 16år) skulle på kurs.
Så då fick jag en tidig julklapp av min mamma då hon betalade kursen till förarbeviset.

Så idag har jag varit iväg och gjort kör- och skrivprov. Efter ett hetsigt letande igår efter ett par täckbyxor som jag kunde ha för magen, jag lyckades gräva fram mina scott byxor med hängslen som jag kunde ha..... eller jag fick ha dom öppen i midjan :)

Men allt gick bra iallfall, efter att ha kört mellan koner, testat olika broms tekniker, väjningstecknik och slutligen ett skriv prov på 26 frågor fick jag mitt förarbevis med endast ett fel på provet. ett litet klant fel enligt mej, men det gör ju inget för jag klarade ju det :)

Så nu får jag köra skoter på led också :) JIPPI
Publicerat i ...:ALLMÄNT:..., 2008-11-23 / 14:34:43
7 kommentarer.

V.24

(2008-11-19)
Vecka 24+1

Ja idag har vi varit till BM igen. Denna gång var även min syster Frida med :) Jag nämnde för henne en gång för ett tag sedan att jag var med till BM en gång när hon väntade William. Då skulle hon promt med, hehe och visst fick hon det.

Vi tog stick i fingret, blodtryck, vägde, mätte mage och kolla hjärthjud på  "Kulan"
Allt såg bra ut.
Blodtrycket: såg bra ut och järntabletterna har gjort sitt. Ska fortsätta ta 1tablett per dag men det gjorde inget om jag glömde någon dag, så bra var det :)
Vikt: Godkänt (skriver inte mer än så, hehe)
SF-mått (Mått dom tar över magen): 25cm (ligger lite lite över medelkurvan. men gott och väl inom växt kurvan
Hjärtslag: 132 slag/min

Lite skillnad på hjärtljuden denna gång. låg på 148slag/min sist. Så nu märker man skillnaden på en vilande bäbis och en karate bäbis :)

Nästa besök hos BM Astrid är den 15December, då är vi i vecka........ 27+6 :)

Farmor fick ikväll känna på "Kulans" sparkar också. H*n fick in några fina sparkar :)
Tänk att man själv blir lika imponerad varje gång det sparkar fast man har fått uppleva det hela dagarna i flera veckor nu :) Tröttnar man någon gång tro???

Lite ont i ryggen får jag då och då nu förtiden. Sitter jag i soffan måste jag lägga en kudde bakom ryggen efter ett tag, är nog för att jag slappnar av och lixom "säckar ihop". Även när jag sitter i bilen kan jag känna av lite ryggont.
Ischias nerven trycks det på ibland också.
Detta är väl inga problem som jag igentligen lider av. händer så pass sällan än sålänge.
Måste ju skriva att jag har några problem, för jag verkar må för bra för att vara gravid, haha. Har ju inga problem alls igentligen. Men inte klagar jag inte. Lätt som en plätt det här ju (peppar peppar) :)

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-11-19 / 22:07:01
9 kommentarer.

Bildkollage

Första bilden på magen. Är i vecka 10VECKA.10VECKA.13VECKA.17VECKA.19VECKA.23
VECKA.26
VECKA.28
VECKA.29
VECKA.31
VECKA.33
VECKA.35
VECKA.36
Publicerat i ...:MAGEN:..., 2008-11-11 / 22:49:17
7 kommentarer.

V.23

(2008-11-11)
Vecka 23+0

Nu har jag varit duktig och tagit en bild på magen igen. Var ju länge sedan jag fick den med på bild nu.



Ja som ni ser så börjar det synas rätt bra nu. Vart lite chockad själv när jag såg bilden. (Den är ju enorm, haha)

För två dagar sedan såg jag och Daniel för första gången när "Kulan" rörde sej så det syntes utanpå, hela magen gungade till. Var kanske inte det största gunget men det syntes ju iallafall.
Har även börjat känna av ischias värk på höger sida igen :/ Inte så mycket som det var för några veckor sedan. Det kanske är ett tecken på att jag ska ta det lite mer försiktigt, eller?!

Imorgon är det 1 vecka kvar tills vi ska till MVC å mäta mage också. Tycker jag ska bli riktigt spännande. Får vi se om järntabletterna har gett nå resultat också.

Mer kläder från farmor och farfar har kulan fått också :)
¤ 1 ur gullig lurvig overall med öron och svans
¤ 2 små mössor

Jag och Daniel har faktiskt varit duktiga och köpt lite kläder till "kulan" också
¤ 1 beige dress bestående av en tröja och byxor (på tröjan står det Born this cute)
¤ 2 små mössor
¤ 3 par jätte små strumpor
¤ 3 pack kräckdukar man hänger över axeln

Tänk att det kan var så kul med bäbis kläder. Kan sätta mej ner å gå igenom allt vi fått hur ofta som helst. Tänk att dom är så små när dom tittar ut. Även om man skulle få en som väger över 4kg så är dom ju så småa ändå.

Syrran och hennes son William var även här igår och pratade med "Kulan" :)
William var sååååå gullig. Inte för att jag tror att han fattar vad som verkligen är där inne, men han visade god min och spelade med iallafall. haha

Näe nu blir det nog kväller för mej och "Kulan" eller ja jag ska försöka medans "Kulan" passar på att göra dagens övningar innan det blir sovdags :) Men det är ju så mysigt :)
GOD NATT

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-11-11 / 22:41:49
0 kommentarer.

V.22

(2008-11-04)
Vecka 22+0

Ja då har ännu en vecka gått och vi har redan gått 22 fulla veckor. Herregud är det bara jag som tycker att tiden går så himmla fort?
Tyckte att det bara var typ förra veckan vi började berätta för folk, men det var ju faktiskt för ca 10veckor sedan våra nära och kära fick dela vårat underverk :)

Så vad har hänt under den senaste veckan.
SD kommer och är mera tydliga, så "Kulan" får sej några fina massager lite titt som tätt.
Jag tycker även att magen har stannat upp en aning, Tog ju några stora kliv för nån vecka sedan å växte å blev stor.
Men det är nog bara vad jag tycker för kläderna fortsätter å krymper i garderoben så nått måste det ju hända med magen. Magen vill också gärna redan vara ivägen, eller det är väl jag som inte har vant mej över att jag inte kan klämma mej igenom de smalaste utrymmerna längre, grejer som jag sträcker mej efter verkar vara längre bort än jag tror då magen säger stopp så armlängden förkortas en aning. :)
Men det är väl det som är lite av charmen, då är det bara å fnittra till å ta en annan väg runt eller städa undan det framför så man når riktigt :)

Järn tabletterna tycks hjälpa, känner mej iallafall lite piggare om kvällarna. Det uppskattas då jag igentligen är en nattuggla :)

Ja det var väl allt för denna gång.
Ska försöka ta mej i kragen och ta ett foto på magen igen, var ju ett tag sedan det gjordes nu :/

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-11-04 / 19:09:43
0 kommentarer.