V.29

(2008-12-27)
Vecka 29+4

Måste ju bara berätta att när jag var hos min mamma igår fick jag låna hem hennes gamla stetoskop från tiden hon jobbade som sjuksköterska, så nu har jag å Daniel hört "Kulans" lilla hjärta slå med hjälp av den. Hördes väldigt väldigt svagt, men vi hörde det iallafall :)

Annars har jag bara gett mej på en städning här hemma, det kändes i ryggen kan jag lova. Daniel börja se på mej att jag börjar tycka det är lite bökigt (redan:/) att t.e.x kliva upp ur soffan etc.
 
Fick sådär ont i magen häromnatten igen, så som jag hade för nån vecka sedan när jag hade kämpa med en skoter skida på jobbet. Så jag har börja tänka på att stödja mej upp ur te.x soffan istället för att bara köra på med magmusklerna. just för att jag ska slippa få ont, kan ju tänka mej att det är lite av en träningsvärk jag åker på när jag får så ilande ont. Eller vad vet jag :/ 
Iallafall så ser det mycket pyllsigt ut när jag kör den stilen än om jag bara kör på med magmusklerna.
Men det ska väl börja bli jobbigt nu också. är ju snart inne i vecka 30 :)




(2008-12-26)
Vecka 29+3



Ja nu har den underbara julaftonen varit.
Tycker det har varit ganska lugnt i magen över jul, inte alls sånna vilda rörelser som tidigare, kan det vara så att det börjar bli lite trångt därinne kanske :)

Ja nu har vi varit inne i vecka 29 någon dag och magen växer. Tycker det börjar bli lite jobbigt att ligga skönt om nätterna redan :/
Brukar kunna ligga halvt på mage med hjälp av att man slänger upp benet på en kudde som stöd, men nu börjar det bli lite oskönt å :(
Vaknade inatt med att jag låg på rygg också, kan säga att det var inte lätt att vända sej då för det var som att ryggen var helt förstörd.

Nya bilder har jag tagit också :)


Tog även en bild rakt framifrån denna gång. blev så impad idag när jag tittade i spegeln och märkte att det knappt märks att jag är gravid om man tittar rakt framifrån, eller vad tycker ni?



Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-12-26 / 11:21:57
8 kommentarer.

V.28

(2008-12-20)
Vecka 28+4

Äntligen en till magbild är knäppt :)
Blev dock inte så nöjd då avståndet är lite kortare så det är svårt att se förändring från bilden vi tog sist. Men men det blev en bild iallafall, ni har ju inte varit bortskämmda med det precis ;p
"Naken bild" blev det ju också, hehe



Annars så rullar det bara på här. "Kulan" sparkar på fast dock inte när det är folk som vill känna :/ Undra om "Kulan" kanske är lite blyg?!?!

Det jag kanske har märkt skillnad på senaste veckan är kanske att jag måste tänka på hållningen annars åker mega svanken fram och jag får lite ont i ryggen, måste även byta position när jag ligger i sängen med jämna mellanrum annars blir det lite obehagligt.
Vänster sida är av någon outgrundlig anledning alltid bäst att ligga på. Innan graviditeten låg jag alltid på höger sida då det var sidan som  gjorde att jag låg mot pappa daniel. nu är ända mot ända bäst tydligen :)



(2008-12-16)
Vecka 28+0

Ja fr.o.m idag har jag BÄBIS i magen och inte ett foster, vilket betyder att fr.o.m nu måste barnet regestreras. Fränt va :)

Har pratat med Bollnäs Hälsocentral idag på fm angående ev. sjukskrivning. Jag blev då vidarskickad till dom som hade hand om mitt ärende ang. hälarna (konstigt att jag blev vidarskickad va :/)
Då blev jag lite fundersam om jag skulle ringa till Gävle sjukhus,(Det var dom som hade hade om mej större delen av olyckan) eller om jag skulle prata med Akademiska Samariterhemmet i Uppsala (dom hade hand om mej senast när det var frågan om en till operation).
Beslutade mej att ringa Samariterhemmet och hon ville snabt skicka mej vidare till Bollnäs Hälsocentral.
ja man blir ju matt...
men jag sa då snabbt att dom hade skickat mej vidare tidigare. Så hon skrev ner lite om mej och skulle rådfråga med en annan kvinna. Så nu är det bara å vänta å se om jag får bli sjukskriven 25-50% (...enligt sjukhuset sen har ju försäkringskassan sitt å säga också, det är dom som avgör i slutändan :/ ...tyvärr)

Annars så vevas det runt i magen som vanligt. riktigt full fart hela tiden nu tycker jag.

Lite tröttare är jag nuförtiden......kan kanske ha att göra med att jag har slarvat nå grymt med järntabletterna nu på slutet :( Ska bli bättre på det igen jag lovar.

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-12-16 / 13:32:18
9 kommentarer.

V.27

(2008-12-15)
Vecka 27+6

Ja nu har jag precis kommit hem från BM.
SF-måttet låg nu på 28, alltså en ökning på 3cm sedan sist vi var dit. Jag följer min kurva fin fint :)
Hjärtslagen låg på 155 då det var mycket livat i magen efter en liten stund hade "Kulan" lugnat ner sej så slagen låg på 136. Stor skillnad det kan vara :) (BM skrev in 140slag/min).

Ska nu ta kontakt med hälsocentralen för att kunna ha en chans att få gå ner i tid på jobbet pg.a mina hälar.
Berättade om mina samandragninngar som jag tycker jag har lite väl många av under dagarna, och då mest på kvällarna när jag kommer hem efter jobbet. Det var tydligen kroppens sätt att säga att jag har nog slitigt lite väl mycket under dagen. så nu ska jag ta en liten diskusion med chefen imorgon :)
Men sålänge det inte gjorde ont eller kom som i ett mönster med jämna mellanrum var det inge farligt. Men lugnare skulle jag ta det iallafall.



(2008-12-14)
Vecka 27+5

Nu tycker jag att samandragningarna har blivit på tok för många under dagarna. Tycker det drar ihop lite oftare än det kanske borde. Men jag vet ju inte vad som är ofta eller inte?!
Ska till BM imorgon så då får vi se vad hon säger




(2008-12-11)
Vecka 27+2

Ja nu börjar det verkligen kännas att man är gravid, känner fortfarande att jag ska absolut inte klaga då min graviditet har varit ganska smärtfri.
Men nu börjar det bli hemskt jobbigt att byta ställning i sängen tycker jag, kommer på mej själv att jag undviker att vända mej i onödan, det är tungt, magen drar ihop sej å blir stenhård och sendragen i smalbenen överraskar på tok för ofta.

Fick även en kommentar från M som jag känner igen mej ganska bra i.
Handlar om att ta det lugnt å ta hjälp av andra för just nu finns det ju grejer som man bör låta bli att göra och saker man SKA låta bli att göra.
Och jag tror det är ett stort problem för mej, att  be om hjälp över saker som för mej är ganska fjantiga grejer, men är man gravid kan det vara rätt stora grejer. Måste nog bättra mej på det, för på jobbet är det rätt tunga grejer som ska fraktas å flyttas runt hela tiden.
Så nu ska jag försöka vara lite mer uppmärksam å be om hjälp betydligt oftare.
Det återstår å se hur det går.

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-12-11 / 13:34:56
12 kommentarer.

V.26

(2008-12-08)
Vecka 26+6

Igår hade "Kulan" tråkigt tror jag.
Var nog första gången på jätte länge som jag bara låg hemma å jäste hela dagen ( Pappa Daniel har varit borta hela helgen så jag var såååååå uttråkad)
Jag tror aldrig jag har känt "Kulan" så vild någon gång, var inte mycket h*n låg stilla, var som ett yrväder där inne :) "Kulan" tyckte väl jag var tråkig som bara låg still hela tiden och inte vaggade runt :)

Upptäkte även i Lördags vad grymt skönt det är att bada badkar. Man blir ju helt avslappnad, var länge sen jag var så avslappnad. Man kunde känna varje minsta rörelse "Kulan " gav ifrån sej.
Så jag kan ju säga att bada badkar kommer jag göra betydligt oftare framöver, nu måste man ju köpa massa härliga badoljor å grejer :)

Imorgon har vi gått 27 hela veckor också :)  Börjar fasiken närma sej nu tycker jag :) eller ja det är ju 14veckor kvar (eller 12veckor om jag får välja ;) )



(2008-12-03)
Vecka 26+1

Ja äntligen mina damer och herrar så har min älskade sambo hjälpt mej att tagit en bild till på magen.
Bättre sent än aldrig eller hur?!



(om ni vill se alla bilder i följd kan ni trycka på kategorin " ...:MAGEN:... " här till höger så kommer alla bilder upp.)




Ja som jag brukar skriva så rinner ju tiden iväg, 26 hela veckor har gått med "Kulan" i magen :)

Inatt har har det inte varit roligt. har haft värk i övre delen av livmodern, alltså en bit ovanför naveln.
Tror jag tog i lite mycke igår när jag hjälpte till å montera på själva handtaget på SLP skidor till en skoter :/
Varenda rörelse i sängen har det ömmat till eller hur jag ska förklara det, även när jag duschade imorse kunde jag knappt vrida överkroppen föränns det högg till. Så nu har jag verkligen lärt mej en läxa att jag ska nog inte vara så våldsam på jobbet...

"Gulligt mullig" i ansiktet har jag blivigt enligt sambon Daniel också.
Han skulle ju bara våga säga nå annat än att jag är "GULLIGT MULLIG". Så det är väl bara att acceptera att rundare har jag blivigt :( Fortsätter det i den här takten så kommer jag säkert närma mej en ökning på 15-20kg innan "Kulan" tittar ut. Men det är väl en smäll jag får ta. Jag njuter ju verkligen av allt jag äter nu, haha.
Hela mitt liv har jag tänkt på vad jag stoppar i mej och legat i träning hela tiden. Men nu har jag tvär slutat träna å äter i stortsett det jag är sugen på så inte undra på att man ökar i vikt :/
Men om det är nån gång jag ska passa på å njuta så är det väl nu?! Vikten och träningen tar jag gladeligen tag i sen när "Kulan" är ute :)

Annars är det väl inge konstigheter nu heller. var ju mest det där som hände inatt som får mej att verkligen fundera på vad alla säger om att jag ska ta det lugnare. Har ju alltid varit den som inte varit rädd för att huga tag i saker å ting. Flytta skotrar, försökt bära så mycket som möjligt för att se vad jag orkar med etc. Men nu är det slut med det.

Publicerat i ...:GRAVIDITETEN:..., 2008-12-03 / 14:26:36
5 kommentarer.